woensdag 31 december 2014

Wie dankbaar is.......


Als ik terugkijk op 2014 heb ik mooie kansen gekregen en benut.
Mijn baan als vaktrainer in het kappersvak heb ik opgezegd en ik ben gegaan voor mijn passie, de woonbranche. Ik zette Verknocht op, waar een gezonde en goede groei in zit  en kreeg daarnaast de kans om te leren en een vast inkomen te hebben bij de Deco Home, waar ik parttime nauw samenwerk met een fantastische collega, waar ik naast het samenwerken ook veel lol en vriendschap van krijg. 


Op het jaar terugkijkend zie ik dat ik zo veel heb om dankbaar voor te zijn, maar als ik heel eerlijk ben is dankbaarheid niet het eerste gevoel wat voor mij bij 2014 hoort.....
Het jaar voelt om heel eerlijk te zijn als een beetje "zozo", een beetje "vlak"

En dat terwijl één mijn beste eigenschappen waar ik juist erg trots op ben is ,dat ik juist erg dankbaar en blij kan zijn met kleine dingetjes.

Ik moet hierbij denken aan een uitspraak van Jandino een keer  bij RTL late night.
"Bidt voor dankbaarheid, want wie dankbaar is heeft alles"

Helaas is dit me in 2014 dus niet helemaal gelukt. Ik stond vaak stil bij wat ik niet had. In 2011 ben ik mijn vader plotseling verloren en die mis ik enorm, mijn moeder is niet meer dezelfde sinds dit verlies en daar maak ik me zorgen om, één van mijn beste vriendinnen emigreerde naar Florida en ondanks FaceTime mis ik haar hier. Verder zaten spontane etentjes en reisjes er even niet in. 
Ik ben er niet trots op, maar het is me het afgelopen jaar schijnbaar gelukt om toch een lichte schaduw over al het positiefs te laten glijden.



Dit bedoel ik zeker niet zwaarmoedig, maar het kan beter, veel beter.

Mijn goede voornemen is dan ook om in 2015  bewuster te gaan genieten. Niet zomaar voor lief te nemen dat ik fantastische mensen en vrienden in mijn omgeving heb. En getrouwd ben met mijn allerbeste vriend! En ook accepteren en inzien dat je zelf de keuze hebt hoe je met tegenslagen omgaat. 
En hier dan naar handelen.

Ik wil vooral zien en voelen wat voor moois er in mijn leven is. 
We hebben het goed, fijne vrienden en familie, wonen in een mooi huis, hebben een baan, zijn gezond  en er liggen nog zoveel mooie kansen!

Ik weet nog niet helemaal hoe ik dit waar ga maken in 2015, ik vind het bijvoorbeeld een mooi streven om dagelijks een dankbaarheidje op te schrijven, maar ik vrees dat ik hier niet de discipline voor op kan brengen ;-)
 Ik denk dat het inzicht en besef een mooi begin is.
En verder gewoon doen en ook eens gekke dingen doen, spontaan, het leven gaat al zo snel!



Het is best heel persoonlijk wat ik met  jullie deel, maar ik hou van openheid, sterker nog, ik denk dat als we onszelf allemaal wat kwetsbaarder durfden op te stellen, de wereld er zo veel mooier uit zou zien. 

Oud en Nieuw, het heeft altijd iets bijzonders. Het terugkijken op het oude jaar en de nieuwe start en kansen zien in het nieuwe jaar! 
Ik wens jullie voor 2015 allemaal heel veel dankbaarheid toe, want wie dankbaar is heeft alles!

Heel veel liefs van mij X



maandag 15 december 2014

binnenkijken in mijn kersthuis vol DIY ideetjes on a budget (mét link naar tutorial)



Het was best fijn om weer eens tijd en aandacht aan onze woning te kunnen besteden de afgelopen week.
  Na alle drukte is een wat rustiger december maand best eventjes welkom. Tijd om het huis December-Proof te maken dus!
Mogelijkheden, ideeën en inspiratie genoeg, maar.......eigenlijk mocht het niks kosten....
Lang leve Pinterest en Youtube! En het feit dat ik bij Deco Home werk en nog wel eens een restant mee naar huis kan nemen is ook prettig ;-)


Graag geef ik jullie een kijkje in mijn kersthuis en deel ik wat DIY ideetjes


Het kerstboompje op de kast vouwde ik van verschillende soorten zwart behang.
Je kunt het uiteraard ook van (inpak) papier maken.
Alleen maakte ik het boompje 4 keer zo groot door de aangegeven cm te vervierdubbelen
Tip: Vraag eens bij een speciaalzaak of ze oude behangboeken hebben die uit de collectie gaan. Normaal worden deze weggegooid, maar ze zijn ideaal, o.a. voor origami!

PS. het materiaal van de rubberen handvatjes op de kast komen ook uit de winkel. De rubberen strook zat rond laminaat delen. Ik knipte ze op maat, maakte er een gaatje in en schroefde ze vast in de oude gaatjes van de oude handvatjes.


Met dit stuk 3D behang van Arte heb ik enorme mazzel gehad. Het was een restant, nadat we deze voor de presentatie in de winkel gebruikten. Ik heb de bovenkant rond een bezemsteel gezoomd met de hand en opgehangen. 



Ook ben ik in de ban van Origami. Op Pinterest zie je de mooiste figuren voorbij komen. Je kunt elk papier gebruiken uiteraard. 
Zelf deed ik het volgende:
Uit oude behangboeken knipte ik repen papier in verschillende maten. Dit is de tutorial die ik gebruikte om het vouwen onder de knie te krijgen.
Met een naald en garen maakte ik er een touwtje aan en met kleedgum plakte ik de touwtjes aan het plafond.



Zoals mijn trouwe volgers al weten is het witte "kleed" gewoon een stuk vinyl van de kwantum. Het is perfect! En geeft contrast tussen de donkere bank en donkere leistenen vloer.
Wat mijn trouwe volgers ook wel weten is dat ik heeeel veel schuif met mijn meubelen. Het "kleed" is daarom op sommige plekken echt niet meer mooi of zelfs beschadigd. 
Maar ja, om eerlijk te zijn zijn we op dit moment even niet in de positie om maar even een nieuw kleed te kopen.

Een aantal houten vloer stalen lagen op mijn werk klaar om weggegooid te worden. Ik nam ze mee naar huis, ik had nog geen idee, maar.......je weet nooit waar het goed voor is.

Ineens had ik een plan, ik draaide de stalen om, ze hebben een mooie underlayment achterkant. 
Ik schoof de (show) vloerdelen in elkaar en.......mijn houten vloerkleedje was klaar!
Lelijke plekken niet meer te zien, kost niets en het staat nog leuk ook!


Ook de berenklauw kostte uiteraard niets. Ik heb nog het plan om hem wit te spuiten.
Het grijze boompje en het houten boompje kreeg ik van een lieve vriendin.

Wil je meer DIY tips, volg me op Pinterest.

Ik hoop dat mijn post in de smaak valt. 

Zelf gebruik ik de ruimte in mijn december agenda om terug te kijken op 2014, hier uit te leren en om me voor te bereiden op 2015. 
Ik heb er enorm veel zin in. Ben dankbaar hoe het met Verknocht gaat.
Natuurlijk hoop ik dat in 2015, zowel mijn bedrijf als ik persoonlijk een mooie groei mogen doormaken.

Ik wens jullie alle goeds en geniet van het lekker knus in huis zijn in december!







.